DIY (itsetehty) mantelivoi ja cashewvoi

 

mantelivoi ja cashewvoi

Halusin tehdä itse manteli- ja cashewvoita, sillä niitä on vaikea löytää kaupoista ja halusin vaihtelua maapähkinävoihin. Hyvää voita olen itse saanut tehtyä ainakin maapähkinöistä, manteleista ja cashewpähkinöistä. Pähkinävoin valmistus on helppoa. Voin valmistukseen tarvitset tehokkaan kodinkoneen, pähkinöitä ja halutessasi voit lisätä joukkoon hieman laadukasta suolaa (itse käytän vuorisuolaa). Kokeilemalla selviää onko koneesi tarpeeksi tehokas voin valmistukseen, jos moottori ylikuumenee ja alkaa käryämään sammuta kone ja mieti kannattaako valmistusta jatkaa..

 

mantelivoi valmistumassa

Pähkinävoin valmistus:

  • Paahda pähkinöitä uunissa tai paistinpannulla, varo polttamasta niitä! Paahtaminen tuo pähkinävoihin paahteisen maun, mutta voit valmistaa myös raakaversion paahtamattomista pähkinöistä.
  • Jauha pähkinöitä leikkurissa niin kauan, että rakenne muuttuu voimaiseksi, tämä kestää noin 5 min. Lisää joukkoon halutessasi ripaus suolaa ja nauti vaikka leivän päällä. Säilytä kannellisessa lasipurkissa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *