Makeat lehtikaalisipsit

lehtikaalisipsejä

Makeat lehtikaalisipsit ovat kuulemma olleet jo pitkään hitti Amerikassa. Itse kuulin näistä herkuista New Yorkissa vierailleelta ystävältäni ja päätin, että näitä pitää kokeilla ja ihastuin! Tässä kaksi makeaa versiota tuosta upeasta terveysherkusta. Ohjeet on muokattu eräästä amerikkalaisesta raakaruokakirjasta. Suklaanmakuiset lehtikaalisipsit maistuvat varmasti raakasuklaan ystäville, sillä niissä on vahva suklaan maku, eivätkä maistu liian makealta. Vanilja- kookos-lehtikaalisipsit taas ovat makean ystävälle. Itse en tarvinnut niitä kuin pari, kolme ja makannälkä oli selätetty. Eikun kokeilemaan!

Parhaiten onnistut lehtikaalisipsien valmistuksessa, jos uunissasi on kiertoilmatoiminto. Kiertoilmauuniin voit laittaa kaksi pellillistä kerrallaan, jolloin sipsien valmistaminen nopeutuu. Toki sipsit onnistuvat tavallisessakin uunissa. Raakaversion sipseistä saat kuivaamalla ne kuivaimessa.

Molemmista ohjeista tulee 6 annosta ja ravintosisältö per annos on noin: 200 kcal, 32 g hh, 3 g kuitua, 6 g proteiinia sekä 8 g rasvaa.

Makeat lehtikaalisipsit 

200 g lehtikaalia

suklaanmakuinen tahna

2 dl cashew-tai pecanpähkinöitä

3/4 dl vaahtera-tai agavesiirappia

3/4 dl (raaka)kaakaojauhetta

1/2 tl vanilja-aromia 

vanilja-kookostahna

200 g cashewpähkinöitä

1dl agavesiirappia tai hunajaa

1/2 dl kookoshiutaleita 

1 tl vanilja-aromia

ripaus merisuolaa

Toimi näin:

Leikkaa lehtikaaleista keskiruoto pois ja revi pieniksi paloiksi. Huuhtele tarvittaessa.

Valitse kumman makuisia sipsejä haluat valmistaa, tahna riittää maustamaan 200g lehtikaalia.

Laita pähkinät veteen likoamaan 2-4 tunniksi (vettä vain sen verran että juuri peittyvät). Kaada pähkinöiden liotusvesi pois ja hienonna tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon muut aineet lehtikaalia lukuunottamatta ja anna käydä, kunnes seos on tasaista tahnaa( lisää liotusvettä tarvittaessa). Kaada tahna lehtikaalien joukkoon ja hiero lehtien pinnalle käsiä apuna käyttäen. Tämä on hieman sotkuista hommaa, mutta palkitsee kyllä!

suklaatahna lehtikaalien päällä

lehtikaalisipsit menossa uuniin

Laita uunipellille leivinpaperi ja voitele se öljyllä. Levitä kaalinlehdet tasaisesti kahdelle uunipellille niin etteivät ne kosketa toisiinsa. Kuivaa lehtikaaleja uunissa 175 asteessa (kiertoilmalla 150 asteessa) noin 15 minuuttia. Ota pelti pois uunista ja käännä sipsit lastan avulla ympäri. Jatka kuivaamista vielä noin 5-10 minuuttia pitäen niitä silmällä etteivät ne pala. Nautiskele leffaeväänä tai välipalana.

suklaa-lehtikaalisipsi

Herkullista päivää!

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *