Papupastat maistelussa, tuloksena Ramenkeittoa ja Parsapastaa

Moi!

Erilaisista pavuista valmistettuja pastoja on ilmestynyt tänä keväänä moniin hyvinvarustettuihin päivittäistavarakauppoihin. Löysin papupastoja ainakin omasta lähi K-Supermarketista (Helsingin Käpylä) sekä Kannelmäen Prismasta. Sain maisteluun ison läjän papupastoja Ruohonjuuresta, missä papupastatuotevalikoima onkin vertaansa vailla.

pastat2
Punaista ja vihreää linssifusillia, erivärisiä soijapapunuudeleita.

Kuvaan ei ehtinyt kikhernepasta, mikä sujahti allekirjoittaneen suuhun jo edellisellä viikolla..Kikhernepasta maistui hyvältä niin lämpimänä nyhtökaurabolognesen kanssa, kuin kylmänä osana lounassalaattia. Salaatin joukkoon lisättyyn kikhernepastaan pyöräytin hieman pestokastiketta makua antamaan ja makuelämys oli taattu!

Papupastat  ovat oiva valinta gluteenia karttavalle ja tuovat mukavaa vaihtelua ruokapöytään

Papupastat soveltuvat paitsi gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, karppaajille, kuin myös liikkujan kasvisruokavalioon, sillä niistä saa valmistettua ravitsevan aterian helposti. Lisää pastan päälle esimerkiksi perinteistä tomaattikastiketta, itsetehtyä lehtikaalipestoa tai vaikka fetajuustoa ja pannulla paistettua pinaattia, vaihtoehtoja on lukemattomia. Varaudu siihen, että pastoilla on hieman erilainen suutuntuma, kuin perinteisillä vehnäjauhopastoilla. Soijapapupastassa oli pureskeltavuutta ja kikhernepastan rakenne oli myös jonkin verran tiiviimpi, kuin mihin vehnäjauhopastoja syödessä on ehkä totuttu.

Papupastat ovat perinteiseen vehnäpastaan verrattuna superruokaa! 50 grammasta pastaa (kuivapaino) saat riittävästi proteiinia päivän pääaterioille ja papupastat sisältävät lisäksi runsaasti ravintokuitua, mikä saa suoliston hyrräämään onnesta!

Tuulahdus Japanista

Olen matkustanut kaksi kertaa Japaniin ja siellä suurinta herkkuani olivat sushin ohella erilaiset ramenkeitot. Japanilaiset syövät ramenia vähintään kerran päivässä ja sitä tarjoiltiin ruoaksi niin pikaravintoloissa kuin hienoimmissakin ravintoloissa. Melkoista arpapeliä oli valita keitto pikaruoka-automaatista, missä kirjoitus oli japaniksi eikä selkeitä kuvia ollut..Saattaa olla, että tämä vegetaristi söi vahingossa noilla reissuilla muutakin kuin mereneläviä ja kasviksia..  Mieleenpainuvin ramenkeittokokemukseni oli Nagoyassa eräässä viihtyisässä Izakayassa (pubintyyppinen rento ravintola) missä maistoin mustaa ramenkeittoa(kuva alla).  En vielä tänäkään päivänä tiedä mistä tuo herkku oli saanut värinsä, mutta maukkaalta se maistui pitkän päivän päätteeksi. Ilahduin aina kun ravintolan ikkunassa oli oikeaa ruoka-annosta muistuttavat muoviannokset, jolloin valinta oli vähän helpompaa kuin esimerkiksi automaatin tapauksessa. Joka kerta yritin kyllä sönköttää jotain lihattomasta ruokavaliosta, mutta aina ei tuntunut menevän toive ihan kokille asti..Ihana maa kuitenkin ja olisi kiva matkusta vielä joskus sinne lastenkin kanssa.

pikaruoka-automaatti
Pikaruoka-automaatti.

 

musta Ramen
Musta Ramen.

Jaan nyt kaksi kehittelemääni kasvisruokareseptiä papupastojen innoittamana. Kokeile valmistaa lounaaksi lämmittävää, umamista Ramenkeittoa, mikä saa makua lehtikaalista ja herkkusienistä, tai valmista illalliseksi koko perheelle helppoa keväistä parsapastaa. Voit toki korvata papupastat mieleiselläsi pastalla, jos papupastaa ei ole saatavilla. Tällöin ruokien ravintoarvo on tietysti hiukan toisenlainen.

Ravintolan ikkuna Japanissa
Ravintolan ikkuna Japanissa.

Ramenkeitto lehtikaalista, herkkusienistä & soijapapunuudeleista (vegaani)  

(2:lle á 300 kcal, 30g proteiinia, 25g hh, 7g rasvaa, 11g kuitua)

 

1 rkl öljyä

2 valkosipulin kynttä

2 kevätsipulin vartta/pala purjoa

200 g sieniä (esim. herkkusieniä/shiitakesieniä)

5 dl kasvislientä

2rkl Hoisin kastiketta

1 rkl Miso tahnaa

2 rkl soijakastiketta

1 tl raastettua inkivääriä

120 g (soijapapu)nuudelia (esim. Amaizin organic)

2-3 dl vettä

1 rku lehtikaalia (tai 50 g pussista, lehtiruodit poistettu)

norilevää

  • Kuullota sipuleita hetki öljyssä pinnoitetussa kattilassa.
  • Lisää joukkoon sienet ja ruskista niitä hetki.
  • Kaada joukkoon kasviliemi, hoisin kastike, misotahna sekä soijakastike.
  • Lisää joukkoon myös soijapapunuudeli ja anna kiehua hiljalleen 7 minuuttia.
  • Lisää viimeisenä pilkottu lehtikaali ja inkivääriraaste. Kuumenna kiehuvaksi.
  • Kaada kulhoihin ja koristele halutessasi norileväsuikaleilla.

ramen

Vihreää parsaa, ricottaa, aurinkokuivattuja tomaatteja & linssipastaa

(4 annosta á 350 kcal, 24,5g pro, 38g hh, 9g ra (ilman parmesaania) 8g kuitua)

250g punaista linssipastaa

500g tuoretta parsaa

2 valkosipulinkynttä

suolaa, mustapippuria

100g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

200 g ricottaa

(parmesanjuustoraastetta)

  • Keitä pasta ohjeen mukaan ja valuta.
  • Esikäsittele parsa; poista puumainen tyviosa tarvittaessa ja kuori varsi perunankuorimaveitsellä. Höyrytä tai keitä parsa, kunnes se on kypsynyt napakaksi.
  • Sekoita ricottajuuston joukkoon raastetut valkosipulinkynnet, pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
  • Sekoita ricottakastike lämpimän pastan joukkoon, lisää joukkoon myös pilkottu parsa varovasti nostellen.
  • Kokoa annokset lautaselle ja viimeistele halutessasi parmesaanijuustoraasteella.
  • Vegaanin ohjeen saat vaihtamalla ricottajuuston silken tofuun. 

parsapasta

(Visited 213 times, 1 visits today)
FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta