Uusi bloggaajanne Linda tässä moi!

Moi!

Aloitin eilen Fitfashionin blogiyhteisössä bloggaajana ja ajattelin nyt esittäytyä teille lukijoille. Olen täällä Fitfashionissa jakamassa kasvisruokavalion ilosanomaa terveellisten ja herkullisten ruokaohjeiden muodossa. Lisäksi tulen postaamaan juoksufiiliksistäni, lapsiperheen arjen ja juhlahetkien kommelluksista ja tapahtumista, ravitsemuksesta, ja kaikesta mitä nyt elämä eteen tuo.

omakuva

Asun Helsingissä aviomieheni (olkoon hänen kutsumanimensä tästä lähtien vaikka Fisherman) sekä 3- ja 6-vuotiaiden lasteni kanssa.

Tyttö jumppaaTyttö taitaa olla tuleva ballerina (: Kuva perheliikunnasta.

Poika ja irronnut etuhammas

6-vuotiaan poikani kevään odotetuin päivä, kun eka etuhammas irtosi!

Tämä kevät on tuonut elämään paljon uutta. Perustin alkuvuodesta oman ravitsemus- ja liikuntapalveluja tarjoavan yrityksen Tmi Linda Kovanen. Lisäksi aloitin kasvisruokakirjan kirjoittamisen ja perustin pitkään haaveena olleen kasvisruokablogin (mikää siirtyi siis eilen Fitfashionin alle). Parina arki-iltana viikossa olen ohjannut ryhmäliikuntaa aikuis- ja lapsiryhmille sekä päivätyönä toiminut kotitalouden tuntiopettajana peruskoulussa. Kevät on ollut melkoista aikataulujen yhteensovittamista, kun olen yrittänyt löytää aikaa myös omalle juoksuharrastukselle sekä Vegeä- liikkujan kasvisruokaa-kirjan kirjoittamiseen. Nyt jumppakausi on onneksi ohi ja voin keskittyä kirjani viimeistelyyn.

Töissä kotitalousopena
Töissä kotitalousopena.
Töissä lasten jumppaopena
Töissä jumppaopena.

Lenkkipolulla

Juoksu on minulle rakas harrastus ja ennen kaikkea tapa purkaa paineita ja aikaa olla yksin. Tänä keväänä juoksin elämäni kolmannen puolimaratonin. Helsinki City Run taittui viime viikolla aikaan 1:51:54. Parannusta viime vuoden tuskien taipaleeseen tuli peräti 16 minuuttia, joten voisi sanoa, että valmistautuminen juoksuun sujui hyvin. Nyt tähtäimessä on parantaa aikaani 10 kilometrillä ja osallistua 10 km juoksutapahtumaan. Tuntuu, että puolimaratoneille valmistautuminen vie tällä hetkellä liikaa aikaa, niin lyhyemmälle matkalle treenaaminen on minulle parempi ratkaisu. Tykkään kuitenkin, että minulla on jokin tavoite mikä kannustaa kehittymään ja lähtemään lenkille.

kesäkukkia
Kesäkukkia 5-vuotiaiden askartelemina.

Tällä hetkellä ihaninta on ehkä kesän odotus, vihertävä takapihamme grilleineen ja puutarhakalusteineen ja iloiset lapsemme, jotka eivät millään malttaisi tulla illalla sisälle, kun on niin kivaa touhuta ulkona. Kesä on ihmisen parasta aikaa!

Ensi viikolla lähdemme perheen kanssa lomailemaan Turkkiin ja sieltä sitten tiedossa lomatunnelmia. Mukavaa ja energistä päivää!

Kommentit (11)
  1. Morjes!

    Loistavaa – sun monipuolinen tekeminen, mutta erityisesti vegeruokavalio. Monen monta vuotta olen treenannut omiani rahkapurkkien, kananmunien ja kanojen viidakossa. Sitten jäivät maitotuotteet. Sen jälkeen lihat, kanat ja lopulta kalakin. Viimeisenä sinnittelivät Suomen eettisimmät munat eli Vaahteramäen MunaEggspressin ulkona viipottavien kanojen munat. Mutta sitten jäivät nekin. Nykyään vegaani, puhtia riittää ja lihas kasvaa treenin mukaisesti. 🙂

    1. lindakovanen
      20.5.2016, 13:50

      Kiva kuulla, että blogini aihe kiinnostaa sinua! Tulet varmaan tykkäämään syksyllä julkaistavasta kirjastani, missä paljon vegaaneja ohjeita. Laita ihmeessä ehdotuksia millaisia ruokaohjeita/aiheita toivoisit blogiini! Aurinkoista viikonloppua! -Linda

  2. Hei! Millä koulutuksella voi työskennellä kotitalousopena? ?

    1. lindakovanen
      21.5.2016, 18:18

      Moi! Kotitalousopettaja-koulutusta järjestetään Helsingin Yliopistossa ja Itä-Suomen yliopistossa, Savonlinnassa lisää voit lukea täältä: http://www.kotitalousopettajat.fi/kotitalousopettajuus/miten-kotitalousopettajaksi
      Mukavaa viikonloppua!
      -Linda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *