Kesäisen vihreä edamame-levite haastaa hummuksen (vegaani, gluteeniton)

 

Moi!

Olen hummuksen suurkuluttaja ja sitä valmistuu keittiössäni lähes viikottain ja aina kerralla suurempi satsi. Hummus sopii leivän päälle, pitaleivän väliin, kasviksille ja juureslastuille dipiksi. Suosikki hummus reseptini on Jamie Oliverin käsialaa: The basic houmous by Jamie Oliver.

Välillä on mukava saada ruokiin vaihtelua ja kehittelen ihanan kesäisen vihreän levitteen edamamepavuista kaunistamaan ruokapöytää. Edamamepapu on tunnetaan paremmin soijapapuna ja sitä myydään ainakin K-ryhmän kaupoissa pakasteena (Pirkka soijapapu á 250g).

Tähän ravitsevaan levitteeseen tarvitset kaksi pussia soijapapuja, tuoretta basilikaa, pinjansiemeniä sekä mausteita. Levite soveltuu hyvin esimerkiksi riisikakkujen, näkkileivän tai tuoreen ruisleivän päällä nautittavaksi. Täydennä edamame-leivällä keittolounas, valmista sitä piknikille dipiksi tai nauti edamame-leipä ravitsevana välipalana vaikka kahvin kera!

Edamame
Edamame-papu eli soijapapu.

 

Edamame-levite (vegaani, gluteeniton) 6 annosta 

yksi annos (100 g) 195 kcal, 13 g pro, 7 g hh, 12,5 g rasvaa

2 ps á 250 g pakaste-soijapapuja (esim. Pirkka)

2 valkosipulin kynttä

2 dl vettä

2 rkl pinjansiemeniä

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl sitruunan mehua

1 dl tuoretta basilikaa

n. 3/4 tl suolaa

ripaus mustapippuria

Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paahda pinjansiemenet paistinpannulla kullanruskeiksi. Kiehauta vesi ja laita valkosipuli ja soijapavut kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia kunnes soijapavut ovat pehmenneet. Valuta ja ota keitinvesi talteen. Laita pavut ja valkosipulit tehosekoittimeen ja lisää vettä vähitellen ja anna koneen käydä kunnes seos on tasaista. Lisää lopuksi joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Levite säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Vinkki! Vaihtelua levitteeseen saat korvaamalla pinjansiemenet esimerkiksi auringonkukansiemenillä ja basilikan tuoreella mintulla tai korianterilla.

.

edamame-levite
Tarjoiluehdotus: edamame-levite+ 2 riisikakkua) 245 kcal, 14 g pro, 18 g hh sekä 12,5 g rasvaa.

Ruokaisan välipalan saat levittämällä 100g levitettä 2 siivulle Real -ruisleipää=  350 kcal 17 g pro, 37g hh 14,5 g rasvaa.

Voimia päivään!

xxxLinda

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *