Pizzalauantai ja testissä chiansiemen-pizzapohja

 

ChiansiemenpizzatMeillä herkutellaan pizzalla vähintään joka toinen viikko, koska pizza nyt vaan on niin hyvää ja lisäksi se  helppo ruoka muunnella jokaisen makuun sopivaksi. Fishermanin pizza pitää valmistaa gluteenittomana ja hän haluaa useimmiten laittaa jotain lihaa pizzaansa. Lapset taas pitävät perinteisestä tomaatti-mozzarellapizzasta valkoisella vehnäpohjalla. Itse haluan että kasvispizzani on ravintopitoinen, ja mielellään kevyt.

Hyvä ja nopea tapa valmistaa pizzaa on koota täytteet tortillakuorien päälle ja paistaa kuumassa uunissa rapeaksi. Tortillapizzat ovat myös kevyempi ja terveellisempi vaihtoehto vehnäpizzapohjalle. Tortillapohjia löytyy hyvinvarustelluista ruokakaupoista myös maissiversiona, mitkä soveltuvat gluteenittomaan ruokavalioon. Itse tykkään koota täytteeni täysjyvätortillapohjan päälle tai jos aikaa on niin valmistan pohjan kukka-tai parsakaalista. Tsekkaa ohje parsakaalipohjaan täältä. 

Tänään innostuin kokeilemaan pizzapohjaa chiansiemenistä ja olin iloisesti yllättynyt miten maistuvat pizzapohjan chiansiemenistä voi saada! Tätä pitää tehdä ehdottomasti uudelleen! Chiansiemen pizzapohjaan sain idean täältä vatsan vapaapäivä-blogista. Muokkasin ohjetta oman ruokavarastoni sisältöön sopivammaksi (korvasin tattarijauhot kaurajauhoilla) sekä valmistin ohjeesta kaksi ohuempaa pizzaa yhden paksumman sijaan. Lopputulos oli herkullinen ja rapea.

chiansiemen-pizzapohja
Chiansiemen pizzapohjan ainekset.

Pizzapohja chiansiemenistä

2 annosta `a 190 kcal 8g proteiinia 1,5 g hh, 15 g rasvaa, 7 g kuitua

1/2 dl chiansiemeniä

2 dl vettä

4 rkl kaurajauhoja

1 tl sormisuolaa tai muuta suurikiteistä suolaa

1 tl kuivattua oreganoa

1 rkl auringonkukansiemeniä

2 rkl kurpitsansiemeniä

Yhdistä kulhossa chiansiemenet, kaurajauhot, oregano, suola sekä vesi ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Anna seoksen turvota 15-20 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes seos on turvonnut paksuksi, kiinteäksi massaksi. Lisää taikinan joukkoon tehosekoittimessa jauhoksi jauhetut auringonkukan- ja kurpitsansiemenet joukkoon ja sekoita. Kaada massa sitten kaavinta käyttäen leivinpaperin päälle kahdeksi pyöreäksi pizzaksi. Kostuta kaavinta välillä ja taputtele pizzat mahdollisimman ohuiksi. Esipaista pizzapohjia noin 15 minuuttia ennen täytteiden levittämistä 175 asteessa. Pizzan täytteeksi voit laittaa mieleisiäsi raaka-aineita. Itse valmistin ohjeesta yhden vegaanin pizzan, mihin käytin tomaattikastiketta lehtikaalipestoa sekä tuoretta lehtikaalia. Toiseen pizzaan laitoin tapenadea eli oliivitahnaa, juustoraastetta, mozzarellaa, tomaattia sekä aurinkokuivattua tomaattia.

Helppo tomaattikastike

1 tlk tomaattimurskaa (esim. Mutti)

2 rkl tomaattipyreetä

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

3/4 tl suolaa

1 rkl kuivattua oreganoa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä pizzan päälle.

Chiansiemenpizzat

Tortillapizzat 4:lle

8 tortillakuorta

1 annos tomaattikastiketta

valitsemiasi täytteitä

n. 200 g juustoa/vegaaniversioon tofua tai vegaania juustoa

 

Kasvispizza x 3
Tortillapizzat kolmella tapaa, vihreää tapenade&mozzarellaa, tomaattikastiketta&mozzarellaa, tofua, tomaattikastiketta, oliiveja, sipulia ja lehtikaalipestoa.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *