Helpot 3 raaka-aineen banaanikeksit (gluteeniton, sokeriton)

 

terveelliset banaanikeksitSateinen vapaapäivä tarkoittaa meidän perheessä yleensä leivontapäivää. Lapset rakastavat iskeä kätensä taikinaan ja pöllyttää jauhoja pitkin keittiötä. Yhdessä leipominen on mukavaa, vielä kun nuo mussukat oppisivat siivoamaan jälkensä..

Tänään halusin leipoa jotain terveellistä ja samalla herkullista ja tuloksena oli helpot 3 raaka-aineen banaanikeksit. Keksien maku muistuttaa banaanileipää, mutta rakenne on mukavan rouhea. Nämä keksit maistuvat myös lapsille ja ovat helppo ja terveellinen eväs vaikka työpaikalle. Tai miksi et aloittaisi vaihteeksi aamua herkuttelemalla kekseillä aamupuuron sijaan..

3 raaka-aineen banaanikeksit

12 kpl á 50 kcal, 1,4 g pro, 9g hh, 0,5 g rasvaa sekä 1,2 g kuitua

2 1/2 dl kaurahiutaleita

1 banaani

1/2 dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita

(1/2 tl vanilja-aromia, ripaus suolaa)

Hienonna kaurahiutaleita hetki monitoimikoneessa. Muussaa banaani soseeksi haarukalla tai monitoimikoneessa. Yhdistä soseutettu banaani kaurahiutaleiden kanssa ja lisää joukkoon rusinat. Nostele kahden lusikan avulla taikinasta kokkareita uunipellille leivinpaperin päälle. Painele kokkareet niin litteiksi kun toivot niiden olevan uunista pois otettaessa, nämä keksit eivät leviä uunissa. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna keksien jäähtyä uunipellillä.

Vinkki! Voit myös maustaa taikinan halutessasi suklaarouheella, raakakaakaonibseillä, erilaisilla pähkinöillä tai vaikka kookoshiutaleilla. 

terveelliset banaanikeksit

Maistuvaa päivää!

xxxLinda

treeni-ja-ravinto gluteeniton reseptit
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *