Pinaatti-munakasrulla purjo-sienitäytteellä (gluteeniton)

 

MunakasrullaTässä helppo ja muuntelukelpoinen arkiruoka aktiiviliikkujan keittiöön. Ohjeesta riittää kolmelle aktiiviliikkujalle sekä neljälle “keskivertoliikkujalle”. Tämä sieniohje on yksi ehdottomista suosikeistani pian ilmestyvästä VEGEÄ- liikkujan kasvisruokaa– kirjastani. Kohta kirjaa saa muuten jo kaupoista..

Pinaatti-munakasrulla purjo-sienitäytteellä 

3 annosta, á 550 kcal, 24 g pro, 33 g hh, 35 g ra ja 5,5 g ku

50 g pakastepinaattia tai 200g tuoretta

4 kananmunaa

2 kananmunan valkuaista

5 dl maitoa

1 dl kaurajauhoja +1 dl tummia riisijauhoja +1 rkl psylliumkuitua

tai 1dl grahamjauhoja + 1 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1/2 dl öljyä

Laita uuni kuumenemaan 200C: seen. Sulata pinaatit ja valuta niistä ylimääräinen neste pois. Jos käytät tuoretta pinaattia, paista sitä pannulla, niin että suurin osa nesteestä haihtuu pois. Pilko pinaatti pieneksi ja lisää muiden aineiden joukkoon. Vatkaa munien rakenne rikki kierrevatkaimella ja lisää joukkoon maito, pinaatti, jauhot sekä suola ja öljy. Anna taikinan turvota 10 minuuttia. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 200 °C:ssa noin 15 minuuttia, kunnes massa on hyytynyt. Valmista paistumisen aikana purjo-sienitäyte. Täytteeksi sopii myös perinteinen kanttarellimuhennos.

Purjo-sienitäyte

(3 annosta)

200 g sieniä

1 iso purjosipuli

2 valkosipulinkynttä

2 tl öljyä

150 g ranskankermaa (18 %)

suolaa, mustapippuria

pinnalle 50 g juustoraastetta

Pilko sienet pieniksi kuutioiksi. Huuhdo ja paloittele purjosipuli sekä hienonna valkosipulinkynnet. Paista sieniä paistinpannulla, kunnes niistä on haihtunut neste pois. Laita sivuun lautaselle odottamaan. Kuullota sipuleita öljyssä paistinpannulla miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää joukkoon esipaistetut sienet ja ranskankerma ja kuumenna. Levitä täyte munakkaan päälle ja kääri rullalle. Lisää pinnalle hieman juustoraastetta ja kuorruta uunissa ylävastuksen alla 200 °C:ssa, kunnes juusto sulaa (noin 5 minuuttia). Tarjoile raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kanssa. Munakasrulla maistuu myös kylmänä.

Munakasrulla 2.

Tunnelmallisia syysiltoja..

xxxLinda

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *