Oletko jo kokeillut uunikaurapuuroa?

 

Puurot ovat intohimoni ja tämä puuro upposi minulle kuin nyrkki silmään! Ihana omenainen puuro on kuin jälkiruokapiirakka, vaikka siinä ei ole käytetty lainkaan sokeria eikä rasvaa. Tämä gluteeniton ja maidoton omena-uunikaurapuuro valmistuu helposti uunissa ja parhaimmillaan se on lämpimänä, mutta maistuu myös kylmänä esimerkiksi vaniljajogurtin kera. Laita puuro hautumaan uuniin ja kipaise suihkuun ja nauti herkullista puuroa aamupalaksi!

Omena-kaurauunipuuro 2 annosta

1 annos: 440kcal, 15g pro, 50g hh, 15g ra sekä 14g kuitua

öljyä (vuoan voiteluun)

2 dl kaurahiutaleita

1/2 dl kookos/kaura/mantelijauhoja

1/2 dl kookoshiutaleita

1 1/2 rkl kanelia

1/2 tl jauhettua inkivääriä

ripaus suolaa

3 1/2 dl kookosmaitojuomaa (esim. Alpro Coconut original) myös muu maito käy

1 1/2 rkl (vaahtera)siirappia

1 tl vanilja-aromia

1 pieni banaani  (1 rkl muussattuna, loput viipaleina)

1 omena/päärynä kuutioituna

1 rkl pähkinärouhetta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele 1 litran suuruinen vuoka öljyllä. Sekoita hiutaleet, jauhot ja kuivat mausteet keskenään. Lisää joukkoon maito, siirappi, vanilja-aromi sekä muussattu banaani ja sekoita. Kaada taikina uunivuokaan. Ripottele pinnalle kuutoitu omena/päärynä ja viipaloitu banaani sekä pähkinärouhe. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes puuro on hyytynyt ja pinta on kauniin ruskea. Tarjoile puuron kera kookosproteiinivaahtoa, vaniljakastiketta, vaniljajogurttia, Lindahls kookoksenmakuista maitorahkaa  tai vaikka Alpro soya kookosjogurttia.

Maukasta päivää!

xxxLinda

 

 

 

(Visited 2 099 times, 1 visits today)
lindakovanen

6 vastausta artikkeliin “Oletko jo kokeillut uunikaurapuuroa?”

    • Moi! Asun itse Helsingissä ja olen löytänyt tuota herkkua ainakin pääkaupunkiseudun Prismoista (:
      -Linda

  1. Testasin eilen chiasiemen pizzapohja-reseptiäsi ja se toimi! Oli kyllä herkkua 🙂 Tämäkin resepti menee varmasti kokeiluun!

  2. Vähän huvittava tuo ”ei ole käytettyä sokeria eikä rasvaa”, vaikka reseptissä on niin siirappia kuin kookosjauhoja ja -hiutaleita kuin öljyä ja pähkinöitäkin. 😀 Joo toki eri asia kuin heittää voita ja sokeria molempia suoraan paketista, mutta eihän tuo väite siltikään paikkaansa pidä. 😉 Voisin ehdottomasti tätä testata kyllä, mutta mua ei rasva haittaakaan ja siirapinhan oi korvata stevialla tai jättää pois. 🙂 Uunipuurot on nam!!

    • Moi! Kiitos rakentavasta palautteestasi. Ohje ei tosiaan ole täysin rasvaton eikä sokeriton, mutta valmistuksessa ei ole käytetty valkoista sokeria eikä varsinaista rasvaa sellaisenaan. Taikina ei välttämättä vaadi makeutusta lainkaan täytteiden ollessa melko makeita (banaani+omena/päärynä). Kookosjauho- hiutaleet sekä pähkinärouhe tuovat annokseen täyteläisyyttä ja suutuntumaa, lisäksi pähkinät sisältävät paljon hyödyllisiä omega rasvahappoja sekä rasvaliukosia vitamiineja. Tämä herkku sisältää kokonaisuudessaan paljon ravitsevia aineita normaalien leivonnaisten tyhjien kaloreiden sijaan, joten siksi se on parempi vaihtoehto kuin valkoisesta sokerista tai kasvimargariinista valmistetut leivonnaiset-tämän ehkä jo tiesitkin (:

      Karita Tykkä on muuten julkaissut tänä vuonna kirjan nimeltä Sokeriton, minkä ohjeet eivät ole myöskään varsinaisesti sokerittomia, vaan makeutuksessa on käytetty ravinteikkaita vaihtoehtoja kuten hunajaa ja steviaa. Jujuna on juuri sen valkoisen sokerin poisjättäminen.
      Terkuin, Linda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta