Gluteeniton korvapuusti jäätelön muodossa

korvapuusti-nicecream-2

Jos kuulut niihin henkilöihin, joille gluteeni, hiiva ja maitotuotteet aiheuttavat vatsavaivoja on 4.10 vietettävä Korvapuustipäivä osaltasi jäänyt ehkä juhlimatta.. Mielestäni kardemumman ja kanelin liitto on jotain ylimaailmallista, ja haluan että jokainen saa kokea tuon mahtavan makuparin edes jossain muodossa. Helpoin tapa viettää gluteenitonta ja maidotonta Korvapuustipäivää on ostaa pullat valmiina kaupasta. Gluteeniton korvapuusti  löytyy esim. seuraavilta valmistajilta Pirkka gluteeniton kanelipulla,  sekä Frian Kanelgiffel. Nämä eivät tosin välttämättä sovellu hiivaherkille henkilöille, siinä tapauksessa kannattaa pullat leipoa itse.

Jos leivotuttaa, niin kokeile ihania Fodmap-keittiöni vatsaystävällisiä pikapullia. Pullat onnistuivat hyvin ja niiden leipominen oli nopeaa ja helppoa. Itse täytin pullat kanelin makuisella taatelisiirapilla, tähän löydät ohjeen alta.

Linjojaan vahtivalle hyvä vaihtoehto korvapuustipäivän viettoon on nauttia korvapuusti nicecreamin muodossa. Nicecream valmistuu helposti pakastetuista banaaneista, kuivatuista taateleista, kardemummasta ja  kanelista.

Liikkujalle maistuu proteiinipitoinen Korvapuustin makuinen proteiinipehmis.

korvapuusti-nicecream-2

Korvapuustin makuinen nicecream

(1 annos)

1 pakastettu banaani

1/4 tl kardemummaa

Kaneliraita:

1/2  tl kanelia

1 rkl taatelisiirappia

Laita pakastettu banaani tehosekoittimeen ja anna käydä kunnes se on sileää ja tasaista. Mausta nicecream kardemummalla. Sekoita kaneli taatelisiirapin joukkoon. Kaada nicecream jälkiruokakulhoon ja koristele kanelin makuisella taatelisiirapilla. Viimeistele halutessasi mantelirouheella ja nauti!

Taatelisiirappi

2 dl haaleaa vettä

200g kuivattua taatelia

Suikaloi taateli ohuiksi suikaleiksi. Laita taatelit likoamaan haaleaan veteen pariksi tunniksi. Soseuta seos sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi siirapiksi. Säilytä kylmässä. Taatelisiirappi on hyvä ja ravitseva makeuttaja sokerittomaan ruokavalioon. Käytä siirappia makeuttajana makeissa ruokaohjeissa siirapin tai sokerin tilalla. Kokeile myös aamupuuron päällä. 

korvapuustin-makuinen-proteiinipehmi

Korvapuustinmakuinen proteiinipehmis

(1-2 annosta)

koko annos noin 250 kcal, 25g pro, 40g hh sekä 3g rasvaa.

100g pakastettua banaania

1 mitallinen (30g) vaniljanmakuista heraproteiinijauhetta

1/2 dl maitoa

1/4 tl kardemummaa

Kaneliraita:

1-2 rkl taatelisiirappia

1/2 tl kanelia

Soseuta pakastettu banaani tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisää joukkoon heraproteiinijauhe sekä maito ja jatka sekoittamista noin kaksi minuuttia. Lusikoi kuohkea pehmis tarjoilukulhoon ja koristele kaneliraidalla sekä mantelirouheella.

Ihanaa Korvapuustipäivää!

xxxLinda

P.s. Lisää proteiinipitoisia pehmisohjeita löydät muuten ensi viikolla ilmestyvästä VEGEÄ- liikkujan kasvisruokaa-kirjasta. Kirjaa voit pian tilata blogin oikeasta laidasta löytyvän linkin kautta!

poika-ja-syyslehdet

Kommentit (1)
  1. Oi nam hitsi miten hyvän kuuloisia! 🙂 Pitääkin ottaa tuo nicecream raidan kera kokeiluun! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *