Tarvitaanko D-vitamiinilisää? + i love me- arvonta

 

margariini

*Sisältää mainoslinkin.

Illat pimenevät ja on monet teistä varmaan miettivät, että onko D-vitamiinilisä tarpeen. D-vitamiinin riittävällä saannilla on positiivisia vaikutuksia esimerkiksi luukadon eli osteoporoosin ennaltaehkäisyssä, koska sen ansiosta kalsium imeytyy tehokkaammin.

D- vitamiinia saadaan pääasiassa auringonvalosta. Kesäaikaan D-vitamiinia syntetisoidaan iholla riittävästi jo muutaman kymmenen minuutin ulkona olon aikana, mutta myöhäistalvella puutteellinen D-vitamiinitasapaino on mahdollista.

d-vitamiinit-2
D-vitamiinivalmisteita löytyy myös lapsille.
kuivatut-metsasienet
Metsäsienet sisältävät jonkin verran D-vitamiinia.

flora

D-vitamiinin lähteet 

D-vitamiinia on eräissä metsäsienissä, kuten suppilo- ja keltavahveroissa. Rasvaiset kalat sisältävät myös D-vitamiinia. Moniin levitteisiin ja maitotuotteisiin on lisätty D-vitamiinia.  D-vitamiinia on myös useimmissa monivitamiinivalmisteissa, joten jos käytät tällaisia valmisteita kannattaa pitoisuus tarkistaa pakkauksesta.  D2-vitamiini sopii vegaaneillekin, mutta D3-vitamiini on yleensä eläinperäinen.

D-vitamiinin saantisuositukset

Suomen ravitsemussuositusten mukainen D-vitamiinin päivittäinen saantisuositus on 10-20 µg. Jos käyttää D-vitamiinipitoisia elintarvikkeita 3 krt viikossa on vitamiinin saanti mahdollista turvata ravinnon kautta. Muussa tapauksessa kannattaa D-vitamiinilisän käyttöä harkita. Erityisryhmille kuten vauvoille, alle 3-vuotialle lapsille, raskaana oleville äideille sekä vanhuksille suositellaan D-vitamiinilisää ympäri vuoden.

Itse nappaan 50µg D-vitamiinilisän pari kertaa viikossa pimeimpinä talvikuukausina (loka-maaliskuu). Tämä riittää hyvin turvaamaan D-vitamiinin tarpeen kasvisruokavaliossa.

i-love-me-liput

I love me messut järjestetään jälleen Helsingin messukeskuksessa 21.-23.10.2016. Tarjolla on jälleen huikea kattaus terveyttä, kauneutta ja hyvinvointia, tätä ei voi missata! Itse odotan messuilta erityisesti terveys-areenan tarjontaa, missä on tarjolla mm. luento ruokavalio urheilun tukena ja mielenkiintoisia lajiuutuuksien esittelyä..Lisäksi voisin mennä kuuntelemaan i love me- loungeen keskustelua Mitä on todellinen menestys? jossa keskustelemassa on mm. Anne Kukkohovi. I love jooga- alueelle menen ehdottomasti testaamaan hauskalta kuulostavaa naurujoogaa, minkä jälkeen voisin mennä ottamaan pikakampauksen kauneus-osastolle..

Tutustu messuohjelmaan täältä ja anna omat vinkkisi messuille ( kommenttikenttään) niin voit voittaa liput kahdelle. Aikaa osallistua on ti 18.10 iltaan saakka. ARVONTA ON PÄÄTTYNYT.

Ole tärkeä itsellesi!

xxxLinda

 

Kommentit (35)
  1. Moikka!
    Itseä kiinnostaa kaikki raakaruokaan liittyvä, olen täysin hurahtanut! 🙂

  2. Minua kiinnostaisi tuo helppo Fustra-harjoittelu, kun tuosta Fustrasta on tullut luettua paljon hyvää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *