Tarvitaanko D-vitamiinilisää? + i love me- arvonta

 

margariini

*Sisältää mainoslinkin.

Illat pimenevät ja on monet teistä varmaan miettivät, että onko D-vitamiinilisä tarpeen. D-vitamiinin riittävällä saannilla on positiivisia vaikutuksia esimerkiksi luukadon eli osteoporoosin ennaltaehkäisyssä, koska sen ansiosta kalsium imeytyy tehokkaammin.

D- vitamiinia saadaan pääasiassa auringonvalosta. Kesäaikaan D-vitamiinia syntetisoidaan iholla riittävästi jo muutaman kymmenen minuutin ulkona olon aikana, mutta myöhäistalvella puutteellinen D-vitamiinitasapaino on mahdollista.

d-vitamiinit-2
D-vitamiinivalmisteita löytyy myös lapsille.
kuivatut-metsasienet
Metsäsienet sisältävät jonkin verran D-vitamiinia.

flora

D-vitamiinin lähteet 

D-vitamiinia on eräissä metsäsienissä, kuten suppilo- ja keltavahveroissa. Rasvaiset kalat sisältävät myös D-vitamiinia. Moniin levitteisiin ja maitotuotteisiin on lisätty D-vitamiinia.  D-vitamiinia on myös useimmissa monivitamiinivalmisteissa, joten jos käytät tällaisia valmisteita kannattaa pitoisuus tarkistaa pakkauksesta.  D2-vitamiini sopii vegaaneillekin, mutta D3-vitamiini on yleensä eläinperäinen.

D-vitamiinin saantisuositukset

Suomen ravitsemussuositusten mukainen D-vitamiinin päivittäinen saantisuositus on 10-20 µg. Jos käyttää D-vitamiinipitoisia elintarvikkeita 3 krt viikossa on vitamiinin saanti mahdollista turvata ravinnon kautta. Muussa tapauksessa kannattaa D-vitamiinilisän käyttöä harkita. Erityisryhmille kuten vauvoille, alle 3-vuotialle lapsille, raskaana oleville äideille sekä vanhuksille suositellaan D-vitamiinilisää ympäri vuoden.

Itse nappaan 50µg D-vitamiinilisän pari kertaa viikossa pimeimpinä talvikuukausina (loka-maaliskuu). Tämä riittää hyvin turvaamaan D-vitamiinin tarpeen kasvisruokavaliossa.

i-love-me-liput

I love me messut järjestetään jälleen Helsingin messukeskuksessa 21.-23.10.2016. Tarjolla on jälleen huikea kattaus terveyttä, kauneutta ja hyvinvointia, tätä ei voi missata! Itse odotan messuilta erityisesti terveys-areenan tarjontaa, missä on tarjolla mm. luento ruokavalio urheilun tukena ja mielenkiintoisia lajiuutuuksien esittelyä..Lisäksi voisin mennä kuuntelemaan i love me- loungeen keskustelua Mitä on todellinen menestys? jossa keskustelemassa on mm. Anne Kukkohovi. I love jooga- alueelle menen ehdottomasti testaamaan hauskalta kuulostavaa naurujoogaa, minkä jälkeen voisin mennä ottamaan pikakampauksen kauneus-osastolle..

Tutustu messuohjelmaan täältä ja anna omat vinkkisi messuille ( kommenttikenttään) niin voit voittaa liput kahdelle. Aikaa osallistua on ti 18.10 iltaan saakka. ARVONTA ON PÄÄTTYNYT.

Ole tärkeä itsellesi!

xxxLinda

 

(Visited 354 times, 1 visits today)
lindakovanen

35 vastausta artikkeliin “Tarvitaanko D-vitamiinilisää? + i love me- arvonta”

 1. Moikka!
  Itseä kiinnostaa kaikki raakaruokaan liittyvä, olen täysin hurahtanut! 🙂

 2. Minua kiinnostaisi tuo helppo Fustra-harjoittelu, kun tuosta Fustrasta on tullut luettua paljon hyvää.

 3. Viime vuonna oli ihan huikeat luonnonkosmetiikka- osatot ja toivon että tänä vuonna olisi vieläkin enemmän! Samoin syksyn ja talven varalle kannattaa täydentää helpot Biokian marjajauheet 🙂

 4. Kampaus, meikkausjutut kiinnostaa.
  Myös terveys ja hyvinvointi.
  Ja tietysti jotain mukavaa kotiinviemistäkin pitää löytää, mutta mitä, se selviää messuilla!

 5. Kaikki terveys&hyvinvointijutut (eli melkein kaikki ks. messuilla :D) kiinnostaa! 🙂

 6. Kaikki ravitsemukseen liittyvä on ollut edellisvuosina hyvin esillä, mikä on mielestäni huippua! Erityisesti kaikki superfood jutut kannattaa tsekata;)

 7. Minua kiinnostaisi meikki&hiusjutut, varsinkin tuo minuutin meikki yms. arjen helpottajat 🙂 Lisäksi löysin jo monen monta mielenkiintoista luentoa ravintoon ja terveyteen liittyen, nekin kiinnostavat ehdottomasti!

 8. Luonnonkosmetiikkaosasto runsaine tarjouksineen sekä superfood-ständit tuoteuutuksineen!

 9. Mielestäni messut on tähän menessä ollut monena vuotena aivan mahtavat! Siellä hurahtaa aina kivasta koko päivä rakkaan äidin kanssa. Kauneus- ja terveys jutut kiinnostaa yleisesti joten en lähtisi messuissa mitään muuttamaan. Siellä hurahtaa aina johonkin uuteen ja ihanaan.

 10. Suosittelen kaikkia ehdottamasti tutustumaan messujen Luonnollisesti- osioon. Itse ihoni on todella paljon hyvinvoivampi luonnonkosmatiikkaan siirtymisen jälkeen ja messuilta löytää varmasti hyviä tarjouksia sekä apua asiantuntijoilta. Lauantaina on kiinnostavia Mindfulness- luentoja jotka itse ainakin haluaisin kuunnella.

 11. Luonnonkosmetiikka kiinnostaa eniten. En ole ennen näillä messuilla käynyt niin että varmaan kaiken mahdollisen yrittäisin ehtiä kiertää:)

 12. Terveys ja ravintoujutut kiinnostaa eniten. Niihin liittyviltä luennoilta ja asiantuntijoilta kysymällä oppii paljon uutta 🙂

 13. Suosittelen luonnonkosmetiikkaosastoa, se kiinnostaa myös minua eniten. Paljon hyvää luonnosta 🙂

 14. kannattaa laittaa kevyet vaatteet messukeskus aika kuuma ja mennä ajoissa aamulla jos mahd reppu mukaan

 15. varaa aikaa ja mene julkisilla nivelrikkoasiaa kaipaisin ja vitamiineja myös superfoodit

 16. Jos ekoilu ja terveellinen ravinto kiinnostaa, niin suosittelen näille messuille menemistä! Sieltä löytyy niin eko syötävää kuin meikattavaa! Mukaan mukavat kengät, avara mieli, käteistä ja vesipullo, niin kyllä jaksaa tallustaa monta tuntia messuihin tutustuen 🙂

 17. Kauneus ja hyvinvointi kiinnostaa. Messuilla erilaiset hoidot edulliseen hintaan ovat parasta <3 pääsee laittamaan niin tukkaa, kuin kynsiäkin!

 18. Minua kiinnostaisi mennä katsomaan yleiseen terveyteen ja ravintoon liittyviä juttuja! 🙂

 19. Vinkkinä mennä avoimin mielin 🙂 Itseäni kiinnostaa kaikki super foodit ja luonnonkosmetiikka 🙂 messut on ihania ja varsinkin, kun näin mielenkiintoiset esittelyt!

 20. Odotan messuja tosi paljon! I love joogan joogamaistiaiset kiinnostavat ja biohakkereiden luennoilla saa takuulla paljon uutta ajateltavaa oman hyvinvoinnin ja syksyn tehostamiseen. 🙂

 21. Vegaanielintarvikkeet ja -kosmetiikka innostavat ja niitä näyttää tänä vuonna löytyvän messuilta paljon! Kannattaa esim maistella Yosa-kauravälipaloja.

 22. Vinkkejä oon huono antamaan kun en oo koskaan päässyt vielä käymään, mutta fitnessmalli show ja luento ravitsemuksesta urheilun tukena kiinnostaa itseäni kovasti 😊😊

 23. Kaikki ihanat tyttöjen hömppäjutut kiinnostaa messuilla ja se tunnelma siellä on jotain aivan ihanaa! 🙂 ja jos vinkeistä puhutaan, niin kannattaa tutustua hyvin messutarjontaan ja laatia listaa paperille etukäteen ettei missaa mitään tärkeää 😀 nimim. joka kerta unohtunut jotain ihanaa!

 24. Hyvinvointiin, terveyteen ja kauneuteen liittyvät asiat kiinnostavat kovasti. Olisi ihana päästä tekemään messulöytöjä! Seuraksi ottaisin työkaverini ❤️

 25. Aikaisemmin en ole käynyt, mutta itsellä kiinnostaa mindfulness-luennot ja joogamaistiaiset. Mukaan tarttuu varmasti myös tarjoustuotteita luonnonkosmetiikan puolelta. Messuilla oli myös verensokerin ja hemoglobiinin mittauspisteet, mitkä itsellä kiinnostaa, että arvot on kunnossa.

 26. Moikka! Itseäni kiinnostaa kovasti Foodinin, Cocovin ja Puhdistamon pisteet. Lisäksi hiustenhoito ja ylipäätään ruokaan liittyvä on innostavaa. Kaikkiin arvontoihin pitää myös osallistua. Myös Jungle juice barin smoothieta odotan innolla. Äidin kanssa olisi tarkoitus suunnata messuilemaan, kun äitikin jaksaa kerrankin pidempää lähteä messuille. Tekee myös itselleni tosi hyvää ihan vaan rentoutua ja nollata viime aikoina stressaavaksi muodostuneen arjen keskellä.

 27. Eiköhän nuo terveys- ja ravinto-osastot tulisi koluttua aika tarkkaan läpi. Lisäksi kävisin normaalia edukkaammassa InBody-mittauksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta