Pikkujoulun härkispiirakka lehtitaikinasta (vegaani)

 

 

harkis-piirakka-tarjollaLapsuuteni joulun odotukseen kuuluivat olennaisena osana lehtitaikinaleivonnaiset. Oma suosikkini makeiden joulutorttujen ohella oli peltipiirakka jauhelihasta ja riisistä valmistettuna. Aikuisiällä kun en enää ole lihaa syönyt, niin lihapiirakan on usein korvannut soijarouhepiirakka.

Tänä jouluna (2016) hihkun innosta, kun kauppojen hyllylle on ilmestynyt härkäpavuista valmistettu Härkis! Vegetreenarin versio Jauheliha-peltipiirakasta valmistuu siis tänä vuonna helposti Härkiksestä ja kvinoasta ja maistuu varmasti kaikille! Gluteenittomaksi härkispiirakka muuntuu käyttämällä gluteenitonta lehtitaikinaa (esim. Frian gluteeniton lehtitaikina tai Schär gluteeniton lehtitaikina)

Härkispiirakka

8 annosta á n. 440 kcal, 12,5 g pro, 40g hh sekä 27g rasvaa

1 sipuli

1 pkt Härkistä (250g)

1 tl paprikajauhetta

1 tl (yrtti)suola

muutama rouhaisu mustapippuria

1 1/2 dl kvinoaa (keitettynä 4dl) voit käyttää myös saman määrän pyöreäjyväistä riisiä

1 dl (kaura)kermaa (

2 rkl pellavansiemenrouhetta + 6 rkl vettä  tai 2 kananmunaa

2 rkl sinappia

600 g lehtitaikinaa (esim. Myllynparas iso lehtitaikina)

Voiteluun 

kasvimaitoa/kananmunaa

Sulata lehtitaikina jääkaapissa paketin ohjeen mukaan. Keitä kvinoa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, jäähdytä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli paistinpannulla öljyssä. Lisää joukkoon Härkis ja mausteet ja sekoittele kunnes seos on tasaista. Sekoita lopuksi joukkoon jäähtynyt kvinoa ja kerma.

Sekoita pellavansiemenrouheesta ja vedestä pellavansiemen”muna” ja anna tekeytyä 5 min. Lisää “muna” muiden täyteaineiden joukkoon.

lehtitaikina-leikkaus

Kauli lehtitaikinaa hieman ohuemmaksi niin, että se on kooltaan n. 30x40cm. Leikkaa taikinaan viillot kuvan osoittamalla tavalla.

lehtitaikina-sinapin-levitys

Levitä täytteen pohjalle kerros sinappia.

piirakan-taittelu

Lusikoi täyte taikinan keskelle. Taita ensin päätypala täytteen päälle ja taittele sitten taikinasuikaleet täytteen päälle vuorotellen molemmilta puolilta lomittain.

 

 

piirakan-taittelu-2

Käännä lopuksi päätypala täytteen päälle ja viimeistele kahdella viimeisellä suikaleella.

piirakka-menossa-uuniin

 

Leikkaa ylijäämätaikinasta halutessasi pienillä piparimuoteilla tähtiä/sydämiä tms ja koristele niillä piirakan pinta. Voitele piirakan pinta maidolla tai kananmunalla. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin ruskea.

harkis-piirakka-tarjolla

Härkispiirakan kanssa maistuu glögi.

 

harkispiirakka

 

joulukortti

Maistuvaa joulunodotusta kaikille!

screenshot-2016-11-09-09-44-46

 

treeni-ja-ravinto kasvisruoka
Kommentit (7)
  1. Herkullisen näköinen.:) Tämä menee kokeiluun!:)

  2. Otin juuri uunista ulos. On aivan älyttömän hyvää! Kiitos reseptistä

    1. lindakovanen
      3.2.2017, 23:16

      Kiva kuulla! Maistuvaa viikonloppua!
      -Linda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *