Täyteläinen hasselpähkinälevite (sokeriton, vegaani)

hasselpahkinalevite-2

Sokerista irtautuminen jatkuu täällä ja kehittelin itselleni ja teille muille sokerittomuudesta kiinnostuineille suklaisen hasselpähkinälevitteen helpottamaan joulunodotusta. Itselleni juuri suklaa on lakritsin ja salmiakin ohella lukeutunut aikuisiän lempiherkkuihin. Näin joulun aikaan, kun suklaata on tarjolla joka paikassa ja kun kaupat ovat väärällään erilaisia konvehteja ja muita suklaisia herkkuja, niin niihin olisi todella helppo sortua..

Tässä ihanan täyteläinen ja helppotekoinen levite hasselpähkinän ystäville. Levite vie makeannälän ilman valkoista sokeria, maitoa tai gluteenia. Se maistuu ihanalta vaikka sellaisenaan suuhun lusikoituna tai voit levittää sitä riisikakkujen, keksien tai  lettujen päälle. Miksi et kokeilisi sitä myös puuron tai smoothiebowlin päällä, vain taivas on rajana!

hasselpahkinalevite-3

Täyteläinen hasselpähkinälevite (sokeriton, vegaani)

Koko annos n. 300g, 10 annosta á 30 g : 176 kcal, 4g pro, 8 g hh sekä 13g rasvaa. 

200g hasselpähkinöitä

1 dl (raaka) kaakaojauhetta

3/4 dl vaahterasiirappia

1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna

1 tl vanilja-aromia

2-4 rkl mantelimaitoa

 

hasselpahkinatPaahda hasselpähkinöitä uunipellillä 200 asteessa 5-8 minuuttia. Varo polttamasta pähkinöitä! Anna pähkinöiden jäähtyä ja puristele niistä kuoret pois niin hyvin kuin mahdollista, ei haittaa vaikka kuoria jäisi vähän jäljelle. Laita pähkinät tehosekoittimeen ja anna koneen käydä kunnes niistä muodostuu pähkinätahnaa. Lisää joukkoon kaakaojauhe, siirappi, kookosöljy sekä vanilja-aromi ja anna koneen käydä edelleen. Lisää lopuksi joukkoon mantelimaitoa makusi mukaan, kunnes levite on mielestäsi sopivan paksuista. Voit tehdä samalla ohjeella hasselpähkinädippiä käyttämällä enemmän maitoa. Levite säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.

hasselpahkinalevite-tarjoiluehdotus1

Levitteen sileys riippuu käyttämäsi laitteen ominaisuuksista.  Itselläni on Braunin monitoimikone ja se jätti levitteen hieman paakkuiseksi ja lopputulos muistutti maapähkinälevitettä. Maku on kuitenkin ihana ja koostumusta voi yrittää tehdä sileämmäksi jauhamalla levitettä kauemmin koneessa.

Herkullista päivää!

screenshot-2016-11-09-09-44-46

 

Kommentit (2)
  1. Kuinka kauan levite säilyy jääkaapissa? ??

    1. Moi! Itsellä taisi mennä parempiin suihin kolmessa päivässä, suosittelen käyttämään levitteen viikon sisällä valmistuksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *