Kerrosvanukas sekahedelmistä, tattarista ja kookoksesta (sokeriton, vegaani)

 

jouluinen-kerrosvanukas-1Sekahedelmäkiisseli kuului lapsuuteni joulupöytään, jossa se tarjoiltiin kermavaahdon kera. Nyt valmistan sen hieman terveellisemmin ilman valkoista sokeria ja maitotuotteita. Kuivahedelmät ovat luonnostaan sen verran makeita, että ainakaan minä en kaipaa makeutusta kiisseliin, voit toki lisätä hieman vaahterasiirappia makeutta tuomaan. Tykkään itse lisätä sitruunanmehua raikastamaan kiisselin makua, sen voi toki jättää poiskin.

Jouluinen kerrosvanukas valmistuu lusikoimalla kulhoihin sekahedelmäkiisseliä sekä kookosmaidosta, chiasiemenistä ja tattarista valmistettua vanukasta. Tattarin voit halutessasi korvata esimerkiksi keitetyllä riisillä tai ohrasuurimoilla. Tässä Sinulle hyvää tekevä jälkiruoka esim. pikkujouluun tai makeaksi päätökseksi jouluaaton juhlapöytään.

jouluinen-kerrosvanukas-3

Kerrosvanukas sekahedelmistä, tattarista ja kookoksesta                                                                           6 annosta á 280 kcal, 4g pro, 36g hh, 14g rasvaa ja 5g kuitua

Sekahedelmäkiisseli ilman sokeria

250 g kuivattuja sekahedelmiä

8 dl vettä

1 kanelitanko

Suurus:

2 dl vettä

2 1/2 rkl perunajauhoa

Lisäksi:

1 rkl sitruunanmehua

(1 rkl vaahterasiirappia)

Pilko kuivahedelmiä saksilla hieman pienemmiksi paloiksi ja laita kattilaan yhdessä veden ja kanelitangon kanssa. Keitä hedelmiä miedolla lämmöllä kunnes ne pehmenevät. Sekoita vedestä ja perunajauhosta suurus ja kaada se ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Kuumenna seosta sekoittaen ja Anna seoksen kiehahtaa ja siirrä se sitten pois kuumalta levyltä. Lisää joukkoon sitruunan mehu sekä halutessasi hieman vaahterasiirappia. Huomaathan, että kiisseli maistuu makeammalta jäähtyneenä.

Kookos-tattarivanukas

1 tlk (400g) kookosmaitoa

3 rkl chiasiemeniä

1/2 vaniljatanko

1/2 sitruunanmehu ja kuori

1 rkl vaahterasiirappia  (tai maun mukaan)

3/4  dl tattarisuurimoita

4 dl vettä

Laita kookosmaito jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Kaavi vaniljatangosta siemenet talteen. Sekoita jähmettynyt kookosmaito, chiasiemenet, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste, vanilja sekä vaahterasiirappi keskenään tehosekoittimessa. Anna seoksen tekeytyä puoli tuntia kylmässä. Kypsennä tattari paketin ohjeen mukaan (noin 20 minuuttia) ja jäähdytä. Sekoita kookosvanukas ja tattari keskenään. Kokoa jälkiruoka lusikoimalla vanukasta ja sekahedelmäkiisseliä kulhoihin kahteen kerrokseen. Koristele halutessasi kookoslastuilla ja tarjoile makeana päätöksenä pikkujouluissa tai joulupöydässä.

jouluinen-kerrosvanukas

Maistuvaa joulunodotusta!

screenshot-2016-11-09-09-44-46

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *