Ravitsevat kvinoa-kasvismuffinit (gluteeniton)

Tässä Sinulle hyvä maistuva kvinoamuffinien ohje, mikä on oiva lisuke kasviskeitolle tai vaikkapa brunssilla tarjottavaksi terveelliseksi herkuksi. Ohjeessa on käytetty kananmunaa ja juustoa, joten ne soveltuvat lakto-ovovegetaristin ruokavalioon ja tottakai sekasyöjille myös!

Kvinoamuffinit 12 kpl 

Ravintosisältö á 90 kcal, 5 g pro, 9g hh, 3g rasvaa, sekä 1,5 g kuitua.

150 g kvinoaa (kuivapaino)

2 munaa

2 kananmunan valkuaista 

50 g  juustoraastetta (17%) tai fetajuustoa

3/4 tl suolaa

1tl kuivattua oreganoa/ 1rkl tuoretta oreganoa

mustapippuria

200 g kasviksia, esim.50 g pakastepinaattia+ 1/2 punainen paprika + 12 kpl kirsikkatomaatteja

2rkl aurinkokuivattuja tomaatteja

2 rkl  (15 g) pinjansiemeniä

 

 Huuhtele kvinoaa hetki juoksevan veden alla siivilässä. Keitä kvinoaa suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta ja jäähdytä. (Voit myös käyttää edelliseltä päivältä tähteeksi jäänyttä kvinoaa). Pilko paprika kuutioiksi, sulata ja valuta pinaatti. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon mausteet sekä juustoraaste. Lisää kulhoon kasvikset ja kvinoa. Jaa seos muffinivuokiin ja asettele pinnalle puolitetut tomaatit sekä pinjansiemenet. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes massa on hyytynyt. Tarjoile välipalana, brunssilla tai lounaalla kasviskeiton lisukkeena.

Tarjoiluehdotus; 3 dl bataatti-inkiväärikeittoa ja 3 kpl kvinoamuffineita. Ravintosisältö n. 380 kcal 17g pro, 47g hh, 11g rasvaa sekä 9,5 g ravintokuitua.

Energistä päivää!

(Visited 409 times, 1 visits today)
lindakovanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta