Ihana parsakaalipesto taipuu moneen ruokaan

Parsakaali on superruokaa! Parsakaali sisältää runsaasti mm. C-vitamiinia, folaattia, rautaa ja proteiinia. Jos parsakaali ei sellaisenaan maistu, niin kokeile upottaa parsakaali pestoon. Uskoisin väittää, että tällä pestolla saa huijattua kenet tahansa syömään parsakaalia..

Parsakaalipestoa voi käyttää lukemattomin eri tavoin:

  • pyöräytä pestoa pastan joukkoon
  • levitä sitä pizzapohjan päälle tomaatikastikkeen sijasta
  • käytä vegaanisena levitteenä leivällä
  • tee pestocouscousta
  • kuorruta sillä uunibataatit
  • lisää sitä kulhoruokaan
  • dippaile siinä tuoreita kasviksia ja juureslastuja..

Rakastan muuten kasviksista, pavuista, pähkinöistä ja siemenistä tehtyjä tahnoja ja levitteitä. Aikaisempia leviteohjeitani ovat mm. edamame-levite  ja  hernehummus.

Uunibataatti, hummusta & parsakaalipestoa.

Parsakaalipesto (vegaani)

300 g parsakaali

3 rkl pinjansiemeniä/auringonkukansiemeniä

1 dl tuoretta basilikaa (1/2 ruukullinen)

suolaa

1 valkosipulin kynsi raastettuna

1 rkl sitruunanmehua

3 rkl oliiviöljyä

3 rkl ravintohiivahiutaleita

Keitä tai höyrytä parsakaaleja niin kauan, että ne ovat hieman pehmenneet. Huuhtele parsakaalit kylmällä vedellä, kunnes ne ovat jäähtyneet. Laita parsakaalit yhdessä muiden aineiden kanssa tehosekoittimeen ja anna käydä kunnes seos on tasaista. (Vinkki! Ravintohiivahiutaleet voi korvata 50g raastettua parmesaania, jos käytät juustoa)

Uunibataatit

Uunibataatit

1 pieni bataatti / hlö

Pese bataatit kylmällä vedellä. Pistele bataattien pintaan haarukalla muutama reikä. Paahda bataatteja 200 asteessa noin 1h 15 min tai kunnes ne ovat pehmenneet hyvin. Tee bataattien pintaan viilto ja täytä haluamallasi täytteellä.

Maukasta päivää!

(Visited 1 258 times, 1 visits today)
lindakovanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta