Yhden pannun vegepasta+ vegaaniparmesaani (VG)

Tässä vaivaton arkiruoka liikkujalle, mikä valmistuu helposti alusta loppuun yhdellä pannulla. Yhden pannun ruoka eli One-pot- ruoka on kiireisen kokin pelastus ja raaka-aineita vaihtelemalla saat tuunattua mieleisesi ruoan käden käänteessä. Lisää ideoita one-pot ruokiin löydät täältä 21 simple one-pot pastas.

Tämän one-pot ruoan pohjana on Pasta alla Norma-kastike sekä lisää ruokaisuutta siihen tuo Nyhtökaura. Pasta alla norma on oma ehdoton pastakastikesuosikkini ja tuo aina mieleen Italian! Kastikkeen sydän on mehevä munakoiso ja mausteina ovat valkosipuli, chili ja basilika, tomaattia unohtamatta.

Nyhtökauran voit korvata myös jollain toisella kasviproteiinilla, kuten Härkiksellä, Oumph! lla, kikherneillä, pavuilla tai vaikka soijarouheella. Pastaksi voit valita suosikkipastaasi, itse käytin lyhyttä putkilonmuotoista pennepastaa.

Tomaattisen pastaruoan kruunaa aina parmesaanijuusto ja koska vietän nyt vegetreenaajat-haastetta, niin valmistin itse vegaanista parmesaania ja tuli muuten hyvää! Tämä seesaminsiemenistä ja ravintohiivasta valmistettu versio vegaaniparmesaanista miellytti omia makunystyröitäni eniten. Tämä parmesan on hyvä kalsiumin, kuidun, pehmeiden rasvojen ja B12-vitamiinin lähde. 

Yhden pannun vegepasta (VG)

3 annosta á 470 kcal, 22g pro, 44g hh, 20g rasvaa 

Pasta alla norma:

1 munakoiso

2 rkl öljyä

suolaa

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1/2 tl chilijauhetta

400 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa (esim. Mutti)

2 rkl tuoretta basilikaa tai 2 tl kuivattua basilikaa

1/2- 1 tl suolaa

muutama rouhaisu mustapippuria

1 rkl balsamiviinietikkaa

Lisäksi tarvitaan:

4 dl / 160 g täysjyväpastaa (kuivapaino)

5 dl vettä

1/2 pkt Nyhtökauraa

*Varaa tämän ruoan valmistamiseen korkeareunainen paistinpannu.

Kuutioi munakoiso 1cmx 1cm kokoisiksi kuutioiksi. Paista munakoisokuutioita pannulla öljyssä kahdessa – kolmessa erässä, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean pinnan. Mausta munakoisokuutiot suolalla ja laita ne lautaselle sivuun odottamaan.

Hienonna valkosipulinkynnet. Lisää hieman öljyä pannulle ja kuullota valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon chilijauhe, tomaattimurska, munakoisokuutiot, suola, mustapippuri, balsamiviinietikka, kuivattu basilika ja kypsentämätön pasta ja jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä niin kauan, että pasta on al dente (tarkista pastan kypsennysaika pakkauksesta). Kääntele lopuksi joukkoon nyhtökaura ja anna kuumentua. Koristele halutessasi tuoreella basilikalla. Tarjoile kuumana.

Vegaaniparmesaani

ohjeesta tulee noin 2 dl /100g parmesaania

70 g kuorittuja seesaminsiemeniä

3 rkl ravintohiivaa (esim Engevita)

ripaus hienoa merisuolaa

hyppysellinen valkopippuria

Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksumaan ja muuttuvat kellertäviksi. Varo polttamasta siemeniä! Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydän kunnes seos on tasaista. Säilytä kannellisessa astiassa kylmässä. Käytä parmesanin tapaan vegaanisena vaihtoehtona. Ravintohiiva antaa vegaanisille ruoille ihanaa juustoista makua ja sisältää runsaasti B12-vitamiinia. 

Maistuvaa päivää!

 

 

 

Kommentit (1)
  1. Sinustako arkivege? + viikon vegeruokalista
    23.3.2018, 09:24

    […] päivällinen:  pannun vegepasta vegaaniparmesanilla […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *