Vapise kikhernemunakas, nyt tulee kikhernepizza!

Tässä pizzapohja Sinulle, jolle tavallinen vehnäpizza aiheuttaa vatsanväänteitä tai haluat muuten vaan välttää viljoja ruokavaliossasi. Tämä pizza on myös täydellinen ateria esimerkiksi kiinteytyjän ja keventäjän ruokavalioon, kun halutaan välttää turhia hiilihydraatteja ruokavaliossa.

Kikhernejauhoista valmistettu pizzapohja on gluteeniton, hiivaton ja proteiinipitoinen. Tämä pizza on niin herkullista, ettet uskoisi sen olevan terveellistä! Valitse pizzaan täytteet makusi mukaan.

Ovatko kikhernejauhot uusi tuttavuus?

Kikhernejauhoja eli gramjauhoja löydät hyvinvarustetuista isommista marketeista ja ainakin luontaistuotekaupoista. Tämä on muuten erinomainen tuote myös sekasyöjän ruokavalioon. Kokeile käyttää kananmunan asemesta esim. letuissa tai valmista kikhernemunakasta. Makeaan leivontaan ja ruoanlaittoon tämä tuote ei mielestäni voimakkaan makunsa vuoksi sovellu, testattu on! Saa kertoa, jos on keksinyt tavan käyttää makeissa ruoissa..

kikhernejauhot
Kikhernejauhoa myyvät ainakin luontaistuotekaupat, Punnitse ja säästä sekä hyvinvarustetut automarketit.
Pizzapohja kikhernejauhoista menossa uuniin.

Pizzapohja kikhernejauhosta

pohja, koko annos 620 kcal, 28g pro, 83g hh sekä 23 g rasvaa.

2 1/2 dl kikhernejauhoja

1 rkl öljyä

ripaus suolaa

1 rkl tuoretta basilikaa

2 1/2 dl vettä

(1/2 dl parmesaaniraastetta)

Täytevaihtoehtoja:

1 rkl pestoa / tomaattimurskaa

tomaattia , paprikaa

oliiveja, kapriksia

kourallinen rucolaa tai tuoretta basilikaa

50 g vapaavalintaista juustoa

Sekoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään. Taikinan kuuluu olla löysää. Vuoraa yksi iso 30 cm vuoka tai kaksi pienempää 15 cm vuokaa leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Toki voit paistaa pohjan myös uunipellillä, mutta silloin muodosta ei tule yhtä symmetrinen.

Paista pohjaa 240 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ota pohja pois uunista ja laita päälle haluamasi täyte. Laita takaisin uuniin ja paista, kunnes täytteet ovat lämmenneet, saaneet väriä. Voit myös täyttää pohjan pestolla, tuoreella rucolalla ja tomaatilla, jolloin toista kypsennystä ei tarvita.

Pizza kikhernejauhoista , täytteenä pestoa, mozzarellaa, tomaattia, oliiveja ja basilikaa.

Herkullista viikonloppua!

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (2)
  1. onko kaloreihin laskettu noi täytteet

    1. lindakovanen
      4.4.2017, 12:28

      Moi! Hyvä kysymys. Tarkastin ja tosiaan kyseessä on pohjan energiasisältö. Ja pahoittelen, että olin näköjän unohtanut laskuista pois myös öljyn eli päivitetty energiasisältö on:

      Kikhernepizzapohja, koko annos 620 kcal, 28g pro, 83g hh sekä 23 g rasvaa.

      -Linda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *