Sitruuna-proteiinipehmis ja ihanan kirpeä kookos-raparperipaistos

Rakastan sitruunajälkiruokia! Yksi ehdoton suosikkini on sitruuna-marenkipiirakka ja sitruunakiisseli, oi nam! Sitruuna kuuluu kevääseen ja pääsiäisen ajan herkkuihini, siinä missä mämmikin. Joko olet muuten kokeillut tuunata mämmiä ohjeillani?

Kehittelin omaksi ja teidän iloksenne proteiinipitoisen herkun sitruunasta, joka sopii keveytensä puolesta myös linjojaan vahtivalle. Banaanista, heraproteiinista, maidosta ja sitruunankuoresta syntyy ihanan ilmava sitruuna-proteiinipehmis ja se maistuu sellaisenaan kevyenä jälkiruokana tai vaikka herkkuvälipalana. Tällä ohjeella saat pehmistä peräti 3 dl, joten makeanhimo talttuu varmasti! Tämä sitruuna-proteiinipehmis soveltuu hyvin myös lisukkeeksi paistoksille ja piirakoille.

Sitruuna-proteiinipehmis

koko annos 250 kcal, 27 g pro, 26 g hh sekä 3 g rasvaa

1 pakastettu banaani

1 dl (30g) vaniljanmakuista heraproteiinia, stevia

1/2 dl (rasvatonta) maitoa

1 tl raastettua (luomu) sitruunankuorta

(keksinmuruja, pähkinöitä tms.)

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä kunnes seos on vaahtomaista ja muistuttaa pehmistä, tämä kestää muutaman minuutin. Lusikoi pehmis kulhoon, koristele halutessasi ja nauti. Vinkki! Jos haluat koostumuksesta jäätelön kaltaisen laita valmis pehmis pakastimeen puoleksi tunniksi ja pyörittele jäätelöpalloja- toimii!

Löysin pakastimesta viime vuotista raparperia ja ajattelin, että nyt on viimeinen aika käyttää se pois! Kohtahan maa alkaa puskemaan jo uutta raparperinvartta- oi ihana kevät! Valmistin raparperinpaloista nopean gluteenittoman paistoksen, minkä kuorrutteeseen käytin kookoshiutaleita. Vinkki! Voit keventää paistosta vaihtamalla kookoshiutaleet kaurahiutaleisiin, tällöin rasvamäärä ohjeessa puolittuu. Ja juhlavan jälkiruoan saat, kun lusikoit raparperipaistoksen päälle ihanaa sitruuna-proteiinipehmistä- wau!

Raparperi-kookospaistos

2 annosta á 224 kcal, 2g pro, 13g hh ja 18 g rasvaa

2 dl raparperia kuutioina

1 tl koivusokeria/1/2 tl steviaa

25 g margariinia tai 2 rkl kookosöljyä

1 dl kookoshiutaleita *

2 tl koivusokeria/1 tl steviaa

1/2 tl vanilja-aromia/vaniljasokeria

Sulata raparperit tarvittaessa juoksevan veden alla siivilässä, valuta. Laita raparperit kahteen pieneen (7 cm halkaisija) uuninkestävään vuokaan ja ripottele pinnalle makeutusta. Sulata margariini ja sekoita sen joukkoon kookoshiutaleet, makeutusaine sekä vanilja. Ripottele seos raparperien päälle ja paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja raparperit ovat pehmenneet. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi sitruuna-proteiinipehmiksen kanssa.

*Jos haluat keventää, niin korvaa kookoslastut 3/4 dl kaurahiutaleita.

Ihanaa kevättä!

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *