Samettinen porkkana-maapähkinä-papukeitto

porkkana-maapähkinä-papukeitto
Samettinen porkkana-maapähkinä-papukeitto

Tämä eksoottinen keitto vie sinut makumatkalle Thaimaahan. Jos pidät kookoksesta ja maapähkinästä tulet rakastamaan tätä! Porkkana-maapähkinä-papukeitto on paitsi ihanan samettisen herkullista, niin myös täyttävää, kiitos proteiinipitoisten valkopapujen. Jos et ole tulisen ruoan ystävä, jätä ohjeesta chilimauste pois, siten keitto maistuu myös perheen pienimmille.

Maistuuko sinulle kuusi kourallista päivässä?

Täyttyykö sinulla muuten päivittäinen kasvisten saantisuositus eli puoli kiloa, kuusi omaa kourallista? Vastaus tavoitteen saavuttamiseen voisi olla kasvissosekeitoissa. Keiton muodossa syöt huomaamatta pari kourallista kasviksia per annos. Kasvissosekeitot ovat arkiruokaa parhaimmillaan, sillä ne voi huoletta valmistaa edellisenä päivänä maun kärsimättä.

porkkana-maapähkinä-papukeitto
Samettinen porkkana-maapähkinä-papukeitto

  Porkkana-maapähkinä-papukeitto

4 annosta á 440 kcal, 14g pro, 40 g hh sekä 25 g rasvaa

1 kg porkkanoita

2 valkosipulinkynttä

1 litra vettä

2 kasvisliemikuutiota tai 1 1/2 tl suolaa

1/2 – 1 rkl sriracha-maustetahnaa* / tuoretta chiliä/ chilijauhetta maun mukaan

1/2 dl maapähkinävoita

2 tlk valkopapuja (n. 500g valutettuna)

1 tlk kookosmaitoa

pinnalle:

tuoretta korianteria ja kookoslastuja

Kuori porkkanat ja leikkaa ne peukalon pään kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita porkkanat, valkosipulit, vesi ja kasvisliemikuutiot kattilaan. Keitä kasviksia kasvisliemessä noin 20 minuuttia (testaa kypsyys haarukalla). Lisää joukkoon chilimauste, maapähkinävoi, valutetut valkopavut sekä kookosmaito ja soseuta tasaiseksi keitoksi. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa keiton lisänä esim Hampunsiemencrackeria hummuksella tai tuoretta leipää.sriracha

* Sriracha on thaimaalainen chilipohjainen maustekastike. Srirachan voit ohjeissa korvata tuoreella tai kuivatulla chilillä.

 

porkkana-maapähkinä-papukeitto
Samettinen porkkana-maapähkinä-papukeitto

Maistuvaa päivää! 

Kommentit (2)
  1. Moikka!
    Vähän offtopic, mutta ajattelin kysyä sulta kun varmaan osaisit auttaa.

    Olen päättänyt jättää viimeiset eläinperäiset tuotteet (kanan ja kalan) pois nyt ruokavaliostani. Kananmunia lukuunottamatta. Maitotuotteita ja punaista lihaa ruokavalioni ei ole sisältänyt enää vuosiin.

    Lautasella on päivittäin yleensä 200g kanaa tai kalaa – millä lähtisin korvaamaan tuon 200g jokapäiväisessä ravinnossa ja mikä määrä kys. Proteiinia vastaisi siis samaa määrää ravintoarvoiltaan? noudatan muuten FODMAPpia, ummetuspainotteinen ärtynyt suoli joka voi toistaiseksi hyvin!

    Kiitos paljon jos osaat auttaa?

  2. Juureskoulu osa 4. Porkkana
    12.9.2017, 07:08

    […] tehdä myös hilloa. Kokeile paahtaa porkkanoita kokonaisena uunissa, valmista siitä herkullista porkkana-maapähkinäpapukeittoa, taiteile siitä kauniita porkkana-hirssipiirakoita tai pyöräytä  ihanaa samettista […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *