Suklaamousse mustapavuista (VG)

 

Voiko joku näin hyvänmakuinen ruoka olla myös terveellistä? Kyllä voi!

Aiempi ohjeeni kikherneistä valmistetusta proteiinipitoisesta suklaahippukeksitaikinasta oli sen verran suosittu, että halusin jakaa teille myös toisen lempivälipalaohjeeni. Tämä suklaamousse valmistuu muutamassa minuutissa ja tarvitset siihen vain viisi raaka-ainetta. Maku on todella ihanan suklainen ja täyteläinen, aivan kuten suklaamoussessa kuuluukin.

Tässä moussessa on täydellinen energiasisältö liikkujan välipalaksi; riittävästi energiaa, reippaasti proteiinia, riittävästi hiilihydraatteja sekä hieman pehmeää rasvaa. Nyt ennakkoluulot romukoppaan ja tehosekoitin hyrräämään, lupaan ettet kadu!

Mustapavut ovat mietoja ja pehmeäkuorisia papuja, joita voi käyttää monin eri tavoin. Lisää niitä salaattiin, keittoon tai pyöräytä niistä proteiinipitoisia kasvispihvejä.
Kaakaojauheista kannattaa valita raakaversio, jossa on monin verroin enemmän antioksidantteja tavalliseen prosessoituun kaakaojauheeseen verrattuna.

Minun keittiössäni tämä bamix-sauvasekoittimeen kiinnitettävä kulho- osa on aivan välttämätön väline. Tällä valmistuvat helposti niin hummus, avokado-suklaamousse, nicecream kuin marjasoseetkin.

Suklaamousse mustapavuista

1-2 annosta

Koko annos: 360 kcal, 24 g pro, 40 g hh sekä 6 g rasvaa

1 tlk (380/230g) mustapapuja

3 rkl (raaka)kaakaojauhetta

2 rkl vaahterasiirappia tai muuta makeutusta kuten stevia, xylitol jne.

1 tl vanilja-aromia

3 rkl kasvimaitoa (itse käytin soijamaitoa)

Päälle:

mustikoita, raakakaakaonibsejä, kookoshiutaleita, tuoreita hedelmiä jne.

Valuta ja huuhtele mustapavut huolellisesti. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä kunnes seos on mahdollisimman sileää. Lusikoi kulhoon ja koristele esimerkiksi mustikoilla, kookoshiutaleilla ja raakakaakaonibseillä.

Herkullista päivää!

Wau mikä välipala! Suklaahippu-proteiinitaikina (VG)

Mitä treenaajan kannattaisi syödä välipalaksi? Tähän ei voi antaa yhtä oikeaa vastausta, sillä välipalan luonne riippuu harjoittelun luonteesta ja intensiteetistä. Hyvä välipala antaa energiaa harjoitteluun ja rakennusaineita lihaksille kehittymiseen. Kiinteytymistä ja/tai lihasmassaa tavoittelevan henkilön välipalan olisi hyvä sisältää noin 20g proteiinia, tuplasti hiilihydraatteja ja myös pehmeitä rasvoja. Täällä muutama hyvä vinkki vegaanisiksi välipaloiksi liikkujille marjaisat välipalaruudut välipalapatukat , amaranttiruudut ja proteiinivanukas.

Tässä uusi välipalaohje kiinteytyjän ja lihasmassan kasvatusta tavoittelevan treenaajan ruokavalioon. Keventäjän välipalaksi tämä taipuu puolittamalla ohjeen. Tämä ”keksitaikina” sopii myös terveelliseen herkutteluun, kun haluat välttää sokeria tai tyhjiä kaloreita. Raaka-aineet löydät lähikaupasta ja herkku valmistuu kädenkäänteessä.

Suklaahippu- proteiinitaikina / Chocolate chip protein cookie dough

Koko annos 445 kcal 17 g pro, 40 g hh sekä 22g rasvaa

2 1/2 dl kypsiä kikherneitä

1/2 banaani

2-3 rkl kasvimaitoa

1 rkl maapähkinävoita

1 tl vanilja-aromia

1 tl steviaa tai vastaavaa

Lisäksi:

2 rkl (raaka) kaakaonibsejä tai suklaarouhetta (esim Foodin miLK)

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa. Lusikoi taikinaa ja kaakanibsejä/suklaarouhetta kerroksittain kulhoon ja nauti terveellisenä herkkuvälipalana.

Voimakasta päivää!