Herkulliset kasvis-quesadillat avokado-sienitäytteellä (vg)

Kaipaatko vinkkejä miten käyttää sieniä ruoanlaitossa? Kyllästyttääkö sienimuhennos ja sienipiirakka? Tässä helppo ja herkullinen ruoka sienten ystäville. Nämä vegaaniset kasvis-quesadillat valmistuvat grillissä täyteläisestä avokadosta ja mehevistä herkkusienistä. Kokeile ihmeessä quesadillan täytteeksi myös tuoreita metsäsieniä, kuten tatteja, suppilovahveroita tai kanttarelleja. Gluteenittomaksi ruoka muuntuu helposti käyttämällä ohjeessa maissitortillakuoria. Vinkki! Nämä quesadillat voit paistaa myös helposti paistinpannulla, joten voit nauttia tätä ruokaa myös talvella.

Kasvis-quesadillat avokado-sienitäytteellä

 4 kpl á 320 kcal, 10g pro, 28g hh sekä 17g rasvaa

Sienitäyte:

250 g tuoreita sieniä, esim. herkkusieniä tai tatteja

1 valkosipulin kynsi

1 rkl öljyä paistamiseen

1 tlk (n 200g)  valkopapuja

ripaus suolaa ja mustapippuria

2 rkl tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Lisäksi:

1 rkl öljyä paistamiseen

4 tortillakuorta

1-2 (250g) avokadoa

2 rkl sitruunanmehua

ripaus suolaa ja mustapippuria

kasvis-quesadillan täytteet
Kasvis-quesadillan täytteet

Pilko sienet ja hienonna valkosipuli. Kuumenna 1 rkl  öljyä paistinpannulla tai parilalla grillissä ja paista sienet pehmeiksi. Lisää valkosipuli ja valutetut valkopavut ja pyörittele hetki, mausta suolalla ja mustapippurilla. Voit muussata papuja hieman lastalla, niin täytteestä tulee kiinteämpää. Lisää joukkoon korianteri tai lehtipersilja.

Valmista seuraavaksi avokadoseos. Muussaa avokadot (t) lusikalla, mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Sivele tortillakuoren toinen puoli öljyllä. Laita sienitäytettä ja avokadoseosta tortillakuoren toiselle puolikkaalle ja käännä toinen puolikas päälle. Lopputuloksena on puolikuun muotoinen quesadilla. Laita paistumaan grilliin (keskiteho) muutamaksi minuutiksi ja käännä kun pohja on ruskistunu, anna myös toisen puolen ruskistua. Tarjoile esim. raikkaan salaatin ja tomaattisalsan kanssa.

kasvis-quesadillat
Kasvis-quesadillat paistumassa grillissä.

 

kasvis-quesadillat
Kasvis-quesadillat käännettynä.

 

kasvis-quesadillat
Kasvisquesadillat valmistuvat hetkessä grillissä.

 

Maistuvaa kesää!

Pinaatti-munakasrulla purjo-sienitäytteellä (gluteeniton)

 

MunakasrullaTässä helppo ja muuntelukelpoinen arkiruoka aktiiviliikkujan keittiöön. Ohjeesta riittää kolmelle aktiiviliikkujalle sekä neljälle ”keskivertoliikkujalle”. Tämä sieniohje on yksi ehdottomista suosikeistani pian ilmestyvästä VEGEÄ- liikkujan kasvisruokaa– kirjastani. Kohta kirjaa saa muuten jo kaupoista..

Pinaatti-munakasrulla purjo-sienitäytteellä 

3 annosta, á 550 kcal, 24 g pro, 33 g hh, 35 g ra ja 5,5 g ku

50 g pakastepinaattia tai 200g tuoretta

4 kananmunaa

2 kananmunan valkuaista

5 dl maitoa

1 dl kaurajauhoja +1 dl tummia riisijauhoja +1 rkl psylliumkuitua

tai 1dl grahamjauhoja + 1 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1/2 dl öljyä

Laita uuni kuumenemaan 200C: seen. Sulata pinaatit ja valuta niistä ylimääräinen neste pois. Jos käytät tuoretta pinaattia, paista sitä pannulla, niin että suurin osa nesteestä haihtuu pois. Pilko pinaatti pieneksi ja lisää muiden aineiden joukkoon. Vatkaa munien rakenne rikki kierrevatkaimella ja lisää joukkoon maito, pinaatti, jauhot sekä suola ja öljy. Anna taikinan turvota 10 minuuttia. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 200 °C:ssa noin 15 minuuttia, kunnes massa on hyytynyt. Valmista paistumisen aikana purjo-sienitäyte. Täytteeksi sopii myös perinteinen kanttarellimuhennos.

Purjo-sienitäyte

(3 annosta)

200 g sieniä

1 iso purjosipuli

2 valkosipulinkynttä

2 tl öljyä

150 g ranskankermaa (18 %)

suolaa, mustapippuria

pinnalle 50 g juustoraastetta

Pilko sienet pieniksi kuutioiksi. Huuhdo ja paloittele purjosipuli sekä hienonna valkosipulinkynnet. Paista sieniä paistinpannulla, kunnes niistä on haihtunut neste pois. Laita sivuun lautaselle odottamaan. Kuullota sipuleita öljyssä paistinpannulla miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää joukkoon esipaistetut sienet ja ranskankerma ja kuumenna. Levitä täyte munakkaan päälle ja kääri rullalle. Lisää pinnalle hieman juustoraastetta ja kuorruta uunissa ylävastuksen alla 200 °C:ssa, kunnes juusto sulaa (noin 5 minuuttia). Tarjoile raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kanssa. Munakasrulla maistuu myös kylmänä.

Munakasrulla 2.

Tunnelmallisia syysiltoja..

xxxLinda